KİŞİYE ÖZEL BAKÜ TURU (Bakü Buluşma)
3 Gece 4 Gün / 3 Gece Otel Konaklama
Uçak Bileti Fiyata Dahil Değildir.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasın da, Abşeron Yarımadası’nda Dünya’daki üç Zerdüşt Tapınağı’ndan biri olan Ateşgah Mimari Kompleksi’ni ziyaret edeceğiz. Ateşi yıllardır sönmeyen bu yapı, Zerdüşt inancına göre belli başlı Hac yerlerinden biridir. Hücreler ve şapel XVII-XIX yüzyıllar arasında, farklı zamanlarda inşa edilmiştir. “Ateşgah” Bakü’ye gelerek burada yerleşen ve aslen kuzey Hindistan’dan olan sinkhlər tarikatına mensup hint toplumu tarafından inşa edilmiştir. Tapınağın en erken yapısı 1713 yılına aittir. Merkezi tapınak-sunak ise 1810 yılında Hindistanlı tüccar Kançanagaran tarafından yaptırılmıştır. Ateşgah, yapısına göre şehir hanlarına benzemektedir. Mabedin ortasında gece – gündüz devamlı yanan bir ateş vardır. Söylentiye göre bu eskiden doğal bir ateşti, şimdi ise tapınağın ortasındaki kuyudan çıkan doğal gaz verilerek yakılmaktadır. Ateşgah’ta yanan ateş etrafında küçük odalar bulunmaktadır. Bu odaların yine küçük birer penceresi ateşi görmektedir. Eskiden hac için buraya gelen Zerdüştler bu odalarda konaklar, pencereden sürekli ateşi izler ve kendilerine çeşitli işkenceler yaparak ibadetlerini gerçekleştirirlermiş. Ateşgah gezimiz sonrasında, Abşeron yarımadasın da bulunan arkeolojik eserlerin yer aldığı, Kale Açıkhava Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne (Qala Arxeoloji-Etnoqrafik Muzey Kompleksi) gidiyoruz. 156 hektarlık bir alanı kaplayan kompleks içerisinde, 216 tane mimari ve arkeolojik eser bulunmaktadır. Burada bulunan eserler arasında, en eski tarihi eser M.Ö III bin yıl öncesinden beri insan yaşadığını görmekteyiz. Komplekste, Abşeron yarımadasında bulunmuş ve M.Ö. III-II bin yıl dönemi kapsayan kaya resimleri, seramik, ev ve süs eşyaları, silahlar ve paralar koruma altına alınarak, Kale – Arkeolojik (Açık Hava Müzesi) – Etnografya Müzesi kompleksi içerisinde sergilenmektedir.
Kale Açıkhava Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gezimiz sonrasında, ünlü Seyyah Marco Polo’nun “Ateş Ülkesi” olarak adlandırdığı Yanardağ’ı gezeceğiz. Zengin petrol ve gaz yatakları olan bölgede bulunan “Yanardağ” tektonik olaylar sonucu toprak yüzeyine çıkan gazların yanması ile oluşmuştur. 65 hektarlık bir alanda yer alan ve altından çıkan doğalgazın etkisiyle yüzyıllardan beri yanmaya devam eden bu dağın ilginizi çekeceğinize eminiz. Sonrasında, Azerbaycan’ın en önemli yapılarından biri olarak gösterilen, Haydar Aliyev Kültür Merkezi önünde fotoğraf molası veriyoruz. Bu eser, modern, sıradışı ve futuristik mimarisi ile Azerbaycan toplumunun geleceğe yönelik yaklaşımının da bir sembolü olarak görülmektedir. Fotoğraf molası sonrasında bu günkü turumuz tamamlıyor ve otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasın da, Bakü’den 56 km uzaklıktaki Qobustan kasabasında yer alan, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve 600.000’den fazla duvar kabartmasının bulunduğu, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Qobustan Milli Parkı’na doğru yola çıkıyoruz. Hazar Denizi’nin yakınlarında, eski Şirvan yolu üzerinde bulunan Qobustan; açık hava müzesi olarak da adlandırılmaktadır. Burası, tüm dünyada oyma kayalıkları ve resimli taşları ile tarih öncesi Ortaçağ dönemindeki toplum yaşantısı, avcılık, hayvanlar ve bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler vermektedir. Burada geçmişi 40.000 yıl önceye dayanan kaya sanatının örneklerini görme ve fotoğraflama şansını bulacağız. Sonrasında, Çamur Volkanlarını görmeye gidiyoruz. Azerbaycan, yeryüzündeki çamur volkanlarının klasik gelişme bölgesi olarak kabul edilmektedir. Azerbaycan, ülke geneline yayılan 300 çamur volkanıyla dünyanın en büyük çamur volkanı yoğunluğuna sahip ülke. Burada bulunan koni biçimindeki tepecikler, çağlar, fokurdar ve bazen de kalın, soğuk çamur püskürtür. Buna şahit olmak eğlenceli bir deneyim olacaktır. Bakü Bulvarı’nda (Hazar Denizi Sahili) yapacağımız gezimiz sonrasında bugünkü turumuzu tamamlıyor ve otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasın da, uçuş saatimize istinaden havaalanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Havaalanına transferimiz sonrasın da, bir başka Fmd Tours organizasyonlarında görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.
Azerbaycan Vize Uygulaması
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları yeni çipli kimlikle Azerbaycan’a vizesiz ve pasaportsuz, doğrudan seyahat edebilmektedir. Yeni çipli kimlik kartlarının seyahat belgesi olarak kullanılabilmesi için bebek ve çocuk yolcular dahil olmak üzere, kimlik üzerinde fotoğraf zorunluluğu bulunmaktadır.
Yeni kimlik kartı ve pasaport haricinde ehliyet vb. Kartlar ayrıca yeni kimlik başvuru esnasında verilen geçici kimliklerle geçiş sağlanamamaktadır. Üçüncü ülkelerden Türkiye veya Azerbaycan’a gelişlerde pasaport kullanımı zorunludur. Türkiye dışında başka bir ülke (Örneğin komşu ülkelerden Gürcistan, İran ve Rusya) üzerinden Azerbaycan’a giriş yapacak Türkiye Vatandaşları sadece Pasaportla vizesiz giriş yapabilir. Yeni evli olup, soyadı değişim başvurusunda bulunan ve yeni kimliği henüz eline geçmemiş olanlar için geçiş gümrük memuru inisiyatifindedir. 7 yaşını doldurmamış olan çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaftırlar.
Kişiye Özel Bakü Turu ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
İlk yorumu siz yapın